Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me
logo
logo
logo

TAKMIČENJE U BESEDNIŠTVU NA PRAVNOM FAKULTETU ZA PRIVREDU I PRAVOSUĐE U NOVOM SADU

24.11.2017.godine Besedništvo

Osmo po redu takmičenje u besedništvu, pod nazivom „Govori da te vidim ko si“ (Sokrat), održano je u četvrtak, 23. novembra 2017. godine, u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. I ove godine publika je pored beseda studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu imala priliku da čuje i besede maturanata koji dolaze iz novosadskih gimnazija: „Isidora Sekulić“, „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Laza Kostić“.

Maturanti su se takmičili u kategoriji slobodna tema, dok su studenti govorili na temu „Tajna čovečijeg života nije u tome da samo živi, već u tome zašto živi“ - Dostojevski.
Nakon što su takmičari izveli svoje besede, žiri u kome je bilo šest članova: glumice Srpskog narodnog pozorišta Sanja Mikitišin i Danica Grubački, prodekan za nauku, kvalitet i razvoj na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu prof. dr Milan Počuča, prof. emeritus dr Aleksandar Radovanov, prof. dr Milorad Bejatović i predsednik žirija dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu prof.dr Marko Carić, odlučio je da je svoju besedu među maturantima najbolje izvela učenica gimnazije „Laza Kostić“, Ines Savuljić dok je titula najboljeg govornika među studentima pripala apsolventu Nemanji Čekiću. Pobednik u kategoriji maturanata je osvojio putovanje u Milano za dve osobe, dok je pobednik u kategoriji studenata osvojio 30% popusta na školarinu za tekuću godinu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.
Manifestaciju je uveličao Porodični kvartet. Nakon završetka manifestacije upriličen je koktel za sve zvanice.
Po rečima organizatorke takmičenja, doc. dr Marijane Mladenov, cilj održavanja ovog takmičenja jeste da se mladim ljudima ukaže na neophodnost uverljive verbalne komunikacije i značaj koju veština govorništva ima u svakodnevnom životu. Predsednik žirija prof. dr Marko Carić istakao je da su pobednici imali izuzetno ubedljiv nastup i da su ih je ostalih takmičara izdvojila i odlična obrada teme.

logo