Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me
logo
logo
logo

Održan seminar o Mobingu

21.11.2017.godine Novosti

U okviru Centra za edukaciju i specijalističke kurseve pri Pravnom fakultetu,10-11.11.2017. godine održan je dvodnevni seminar na temu „Zlostavljanje na radu - Mobing“ u organizaciji doc. dr Sanje Škorić, rukovodioca seminara.

Tokom dva dana seminara, polaznici su upoznati sa osnovnim teorijskim pojmovima u vezi sa za zlostavljanjem na radu i sa praktičnom primenom i postupcima za rešavanje kod poslodavca, pred Agencijom za mirno rešavanje sporova, kao i pred Sudom. Polaznici su kroz predavanja prof. dr Živka Kulića, profesora Radnog prava i dekana Pravnog fakulteta Univerziteta MEGATREND, Olge Vučković Kićanović, arbitra Agencije za mirno rešavanje sporova, Vesne Dušić, sudije Osnovnog suda u Novom Sadu i predsednice radnog odeljenja, dr Bojana Božovića, sudije Osnovnog suda u Novom Sadu, Odeljenja za radne sporove i doc. dr Sanje Škorić, profesora radnog prava na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu imali priliku da se detaljno upoznaju sa pojmom mobinga i načinom rešavanja spornih situacija.
Nakon predavanja, održane su konstruktivne diskusije u kojima su učestvovali i polaznici seminara i time mogli postaviti konkretna pitanja koja su ih zanimala u ovoj oblasti. Zaključci seminara su sledeći - Potreba aktivnije edukacije zaposlenih, poslodavaca, ali i zaposlenih u Nacionalnoj slućžbi za zapošljavanje, kao prvoj stepenici ka izgradnji karijere zaposlenih, te njihov pozitivan stav ka zaštiti prava zaposlenih uopšte. Takođe, utvrđeno je da bi u nekoj budućnosti, ovaj seminar trebao da uključi i predavanje upravo odgovornih u Nacionalnoj službi za zapošljvanje, kao i psihologa i psihijatara koji bi mogli bliže da opišu zdravstvene poremećaje koji mogu nastati kod dugotrajnog zlostavljanja na radu i sl.

logo