Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me
logo
logo
logo

STUDIJSKA POSETA U OKVIRU DUGEOR PROJEKTA

26.05.2023.godine Novosti

U okviru projekta „Jačanje kapaciteta za implementaciju dualnog obrazovanja u sistemu visokog obrazovanja Gruzije – DUGEOR“ u periodu od 15. do 17. maja 2023. godine realizovana je studijska poseta u organizaciji Univerziteta primenjenih nauka FH Joanneum Grac.

Studijska poseta Gracu je prva studijska poseta planirana u okviru drugog radnog paketa projekta i imala je za cilj da učesnicima projekta približi način funkcionisanja i implementaciju dualnog obrazovanja u Austriji. Tom prilikom učesnicima je predstavljen način realizacije samog programa dualnog visokog obrazovanja od strane nastavnog kadra i studenata Univerziteta primenjenih nauka FH Joanneum, kao i proces rada u kompanijama koje su uključene u navedni sistem obrazovanja.

Ispred projektnog tima Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, studijskoj poseti je prisustvovala prodekanka za međunarodnu saradnju na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu i rukovodilac Kancelarije za međunarodnu saradnju Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, prof. dr Marijana Mladenov.

DUGEOR je projekat izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju (CBHE) kategorije 3 čiji je cilj podržavanje napora Gruzije kao treće zemlje koja ne učestvuju punopravno u Erazmus programu, da kroz implementaciju dualnog obrazovanja u okviru sistema visokog obrazovanja odgovori društvenoekonomskim potrebama i obezbedi strukturno poboljšanje i inovacije u sektoru visokog obrazovanja.

logo