Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me
logo
logo
logo

Reakreditacija NIO

05.06.2023.godine Novosti

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe uspešno je okončao reakreditaciju Naučnoistraživačke delatnosti u oblasti društveno – humanističkih nauka.

Četvrti put po redu Pravni fakultet za privredu i pravosuđe ispunio je sve uslove za akreditaciju i obavljanje naučnoistraživačkog rada, koji, zajedno sa nastavnim radom, čini jednu zaokruženu celinu i pruža znanja i veštine koje imaju mogućnost da menjaju obrazovanje, pravo, pa i svet oko nas, na bolje i čine nas neizbežnom karikom u kreiranju obrazovnih i naučnih politika u modernom svetu obrazovanja koje više ne poznaje granice.

,,Kvalitetan sistem obrazovanja je jedan od ključnih preduslova za razvoj svakog društva koje pretenduje da bude zasnovano na znanju i vladavini prava. Ponosan sam na svoj tim koji uspeva da ispuni sve zahteve i odgovori na sve izazove na koje naiđu. Njihov uspeh je ujedno i uspeh Fakulteta i moj uspeh, kao dekana. Neka nauka i obrazovanje budu mostovi koji nas spajaju i čine boljima!“ – istakao je prof. dr Milan Počuča, dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

Tim koji je delegiran za akreditaciju naučnostraživačke delatnosti fakulteta od strane prof. dr Milana Počuče, dekana, činili su: prof. dr Jelena Matijašević, prodekan za nauku, prof. dr Sanja Škorić, prodekan za nastavu, prof. dr Marijana Mladenov, prodekan za međunarodnu saradnju, doc. dr Maja Petrović, prodekan za kvalitet i razvoj, mr Mara Despotov, bibliotekar, Tijana Rauković Pinter, bibliotekar i Vladimir Miletić, sekretar.

Povodom okončanja aktivnosti u vezi sa pripremom dokumentacije za akreditaciju naučnoistraživačke delatnosti, prof. dr Milan Počuča, odlučio je da nagradi sve koji su vredno radili kako bi Pravni fakultet za privredu i pravosuđe zadržao lidersku poziciju u oblasti visokog obrazovanja. Dekan je uz prigodan znak pažnje za sve članove tima pripremio i jedno posebno pismo, kojim je izrazio svoju zahvalnost timu koji je uspešno odgovorio na sve izazove pred kojima se našao tokom rada.

logo